افتتاح اولین مرکز تحقیقاتی ژن‌درمانی و طب ترمیمی بخش خصوصی در ایران

افتتاح اولین مرکز تحقیقاتی ژن‌درمانی و طب ترمیمی بخش خصوصی در ایران

افتتاح اولین مرکز تحقیقاتی ژن‌درمانی و طب ترمیمی بخش خصوصی در ایران
مرکز تحقیقاتی ژن درمانی طب ترمیمی

در ابتدای این مراسم، جناب آقای دکتر مدبری، مدیرعامل موسسه پزشکی نسل امید با بیان اینکه طرح ژن درمانی و طب ترمیمی به عنوان یکی از اصلی‌ترین اهداف جامعه پزشکی و متخصصان کشور، مد نظر این موسسه نیز قرار گرفته است، افزودند: اجرای این گونه از طرح‌های تحقیقاتی و فناورانه، منوط به رعایت چهار رکن اصلی است:

  • بررسی و تحلیل ریسک‌های مثبت و منفی در ژن درمانی
  • قطعیت و عدم قطعیت در اندازه‌گیری شاخص‌های کمی و کیفی
  • سودمندی برای ساختار سلامت و بیمار
  • اتصال به جامعه جهانی ژن‌درمانی

دکتر خرم خورشید: امیدواریم دو تا سه سال آینده فرآیندهای تحقیقاتی و علمی این طرح به پایان برسد

در این مراسم که به میزبانی موسسه پزشکی نسل امید برگزار شد جناب آقای دکتر خرم‌خورشید، معاون محترم تحقیقات و فناوری موسسه پزشکی نسل امید نیز طی سخنانی از افزایش مراکز تحقیقاتی این موسسه به سه مرکز خبر دادند که شامل مرکز تحقیقات اختلالات رشد و تکامل جنین، مرکز تحقیقات پزشکی فردمحور و ژنومتابولومیکس و مرکز تحقیقات ژن‌درمانی و طب ترمیمی می‌باشند.

جناب آقای دکتر خرم خورشید ضمن اشاره به رویکرد موسسه پزشکی نسل امید در تحقیقات و فناوری، افزودند: با موافقت و همکاری هیئت امنا و هیئت مدیره این موسسه، پیشنهاد تاسیس مرکز تحقیقاتی ژن درمانی به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ارایه شد و مورد تصویب شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز قرار گرفت.

معاون محترم تحقیقات و فناوری موسسه پزشکی نسل امید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طراحی 6 فاز مطالعاتی ویرایش هدفمند ژن بیماری کم‌خونی داسی شکل و بتا تالاسمی ماژور به روش CRISPR/Cas9، ابراز امیدواری نمودند که ظرف مدت دو تا سه سال آینده فرآیندهای تحقیقاتی و علمی این طرح به پایان برسد. همچنین ایشان موسسه پزشکی نسل امید را تنها موسسه خصوصی در کشور توصیف نمودند که توانسته به طور همزمان با اخذ مجوزهای لازم، فعالیت سه مرکز تحقیقاتی مهم و کلیدی از جمله ژن درمانی را رقم بزند.

نگاه مسئولین  به ژن‌درمانی باید نگاهی علمی باشد

در بخش دیگری از این مراسم، جناب آقای دکتر ملک‌زاده ریاست محترم پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تشریح وضعیت ژن‌درمانی در کشورهای پیشرفته همچون آمریکا، از اختصاص بودجه‌های کلان در جهان، جهت گسترش این فناوری برای درمان بیماری‌ها خبر دادند به نحوی که در حال حاضر 29500 مطالعه در حوزه ژن‌درمانی به اتمام و تا سال 2019، 29 داروی ژن درمانی به تایید EDA رسیده است.

سخنرانی دکتر ملک زاده در خصوص ژن درمانی

جناب آقای دکتر ملک‌زاده، دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نمونه‌های موفق فازهای تحقیقاتی و درمانی از طریق مطالعات ژنتیک، دستیابی کامل به این فناوری در دوران کنونی را از مهم‌ترین اهداف جامعه پزشکی عنوان نمودند. ایشان با برشمردن اهمیت درمان بیماری از طریق ژنتیک، تاسیس مرکز تحقیقاتی ژن درمانی و طب ترمیمی را در موسسه پزشکی نسل امید بسیار مهم ارزیابی و لازمه به ثمر نشستن این اقدام اثربخش را فعالیت، تحقیق و مطالعه مستمر متخصصان این حوزه بیان نمودند. جناب آقای دکتر ملک‌زاده در ادامه با اشاره به فعالیت متخصصان ایرانی در مهم‌ترین مراکز علمی ژنتیکی در جهان ابراز امیدواری نمودند با تاسیس این مرکز فرصت خوبی برای بازگشت نخبگان این عرصه به کشور فراهم شود تا از دانش و تبحر آنان در جهت تکمیل و ادامه تحقیقات ژن‌درمانی و طب ترمیمی استفاده شود.

ایشان فعالیت پزشکی و درمانی ژنتیک در کشور را یک رویکرد کاملا علمی توصیف نمودند که با رایج شدن نگاه غیرعلمی، اختصاص بودجه به این عرصه با مشکلات اساسی مواجه شده است. جناب آقای دکتر ملک‌زاده ابراز امیدواری نمود مسئولان کشور ضمن تغییر نگاه فعلی، به حمایت همه جانبه از این حرکت مهم و تاثیرگذار در سلامت جامعه بپردازند چراکه با وجود حدود 300 نوع معلولیت شناخته شده، نقش فناوری در درمان بیماری‌های ژنتیکی بسیار پررنگ خواهد بود تا بتوانیم بسیاری از این اشخاص را به سوی یک زندگی سالم رهنمون سازیم.

جناب آقای دکتر ملک زاده، با اشاره به اختصاص بودجه‌ کمتر به تحقیقات ژنتیکی در ایران نسبت به کشورهای خاورمیانه مانند امارات، قطر و کویت، عربستان سعودی و ترکیه، ضرورت تخصیص بودجه و امکانات بیشتر برای مطالعات تحقیقاتی و بررسی فراوانی ژنوم انسانی در ایران را نیز مورد تاکید قرار دادند.

این مراسم با حضور جناب آقای دکتر حمیدرضا خانکه ریاست محترم دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، جناب آقای دکتر مهرداد فرخی معاونت محترم توسعه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، جناب آقای دکتر مهدی شادنوش مدیریت محترم مرکز پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، جناب آقای دکتر اصغر عبادی‌فر رییس محترم مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ، جناب آقای دکتر امین شاهرخی مدیر کل محترم سازمان بهزیستی استان تهران، جناب آقای دکتر مهدی خانکه قائم مقام محترم سازمان بهزیستی استان تهران، جناب آقای دکتر ناصر احمدبیگی ریاست محترم مرکز تحقیقات ژن درمانی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، جناب آقای دکتر سینا مظفری عضو محترم هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، جناب آقای دکتر علی علیزاده مشاور معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و همچنین اساتید ارجمند جناب آقای دکتر سید فرشاد حسینی شیرازی، جناب آقای دکتر محمود جدی طهرانی، سرکار خانم دکتر آزیتا آذرکیوان، جناب آقای دکتر مسعود سلیمانی و جناب آقاب دکتر فرزاد کبارفرد برگزار شد.

نظرات :

  • avatar
    مهدی
    1402/بهمن/16 16:24:37
    پاسخ

    سلام آیا بیماری کاداسیل ژن درمانی میشود مادربزرگ من بخاطر این بیماری درسنین میانسالی سکته کرده وفوت کردند عمه وعمویم هم تو سن چهل وپنج سالگی سکته وفوت شدند حالا هم بابام رو ویلچره تو رو خدا میشه به ما کمک کنین چیکارکنیم؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1402/بهمن/17 10:32:15

      با سلام توصیه می شود مشاوره ژنتیکی انجام شود. جهت دریافت نوبت با همکاران ما با شماره تلفن های2- 88201760 داخلی  یک تماس حاصل فرمایید.

  • avatar
    مهسا
    1402/اسفند/02 23:42:12
    پاسخ

    سلام بیماری ماژور هم ژن درمانی میشود؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1402/اسفند/03 11:55:25

      باسلام منظور از ماژور چیست؟ کدام بیماری مورد نظر شماست؟

  • avatar
    بهروز
    1402/اسفند/05 16:57:25
    پاسخ

    با سلام و خسته نباشید آیا ژن درمانی برای آتاکسی مخچه وجود دارد و انجام می‌شود بنده فعلاً سلول درمانی میشوم اما نتیجه زیادی نگرفتم و هنوز هم روی ویلچر هستم بعد از گذشت 2 سال

    • avatar
      مدیر سایت
      1402/اسفند/07 14:24:29

      با سلام در حال حاضر ژن درمانی جهت این بیماری وجود ندارد و سلول درمانی نیز در درمان این بیماری کارائی ندارد.

  • avatar
    اقبل
    1402/اسفند/15 00:11:51
    پاسخ

    سلام ژن درمانی توایران شارکوماریتوس درمان میکنه ؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1402/اسفند/16 08:54:20

      با سلام خیر، در حال حاضر ژن درمانی نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور هم در حد مطالعاتی بوده و بر روی انسان انجام نمی شود.

  • avatar
    نوروزی
    1402/اسفند/20 21:56:31
    پاسخ

    سلام. برای بیماری آترفی مخچه هم کاری انجام میدید؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1402/اسفند/23 08:08:38

      با سلام، در حال حاضر ژن درمانی نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور هم در حد مطالعاتی بوده و بر روی انسان انجام نمی شود

  • avatar
    امیررضا شاهحسینی
    1403/فروردین/16 17:39:29
    پاسخ

    با سلام من دو بچه متابولیک دارم وژن آنها با آزمایش های ژنتیک انجام شده وژن آنها پیدا شده آیادرمان دارد

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/فروردین/18 08:06:40

      با سلام، در حال حاضرما نمی‌توانیم این بیماری‌ها را درمان کنیم اما با تشخیص و مداخله زود هنگام می‌توان عوارض خطرناک بیماری را کنترل کرد. کنترل این گروه از بیماری‌ها از گذشته با ایجاد محدودیت در رژیم‌های غذایی انجام می‌شد که با توجه به نوع بیماری می‌توان از رژیم‌های غذایی، دارو، آنزیم‌های صناعی، دیالیز و … استفاده نمود. البته امروزه برای تعدادی از این بیماری‌ها روش‌های مختلف درمانی مانند ژن‌درمانی، آنزیم‌درمانی، پیوند مغز استخوان و … معرفی شده است که تعدادی از آنها هم موفق به اخذ تائیدیه‌های لازم شده‌اند. با توجه به تکرار بیماری، انجام مشاوره ژنتیک، با در دست داشتن مدارک کامل پزشکی، توصیه می گردد.

  • avatar
    بارانشاهحسینی
    1403/فروردین/16 17:57:04
    پاسخ

    ژن درمانی برای دخترم باران۶ سال دارد متحدالمرکز ندارد حرف خوب نمیزند

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/فروردین/18 08:08:33

      با سلام ، باید علائم بیماری مشخص شود و یک مشاوره ژنتیکی انجام شود.متاسفانه سوال واضح نمی باشد. توصیه می شود مشاوره ژنتیک انجام داده شود. جهت دریافت نوبت با همکاران ما با شماره تلفن های2- 88201760 داخلی یک تماس حاصل فرمایید.

  • avatar
    Karim
    1403/فروردین/26 17:07:43
    پاسخ

    سلام من مبتلا ب اتاکسی ژنتیکی هستم برای درمانی برای این بیماری وجود داره؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/اردیبهشت/01 10:20:11

      باسلام در حال حاضر ژن درمانی در این بیماری به صورت تحقیقاتی بوده و در درمان بیماران مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  • avatar
    M
    1403/فروردین/26 23:30:08
    پاسخ

    سلام من کم شنوایی مادرزادی دارم ودکترهاگفتن ازنوع کم شنوایی حسی عصبی هست ۲۱سالمه میشه ژن درمانی کرد ؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/اردیبهشت/01 08:17:24

      باسلام ژن درمانی ناشنوائی های حسی - عصبی در ایران انجام نمی شود. در آمریکا در چند مرکز مواردی از ژن درمانی در بیمارانی که به صورت ارثی به ناشنوائی حسی - عصبی ناشی از مشکل در ژن OTOF هستند، انجام می شود.ولی باید ابتدا ژن عامل بیماری شناسائی شود و قبل از آن حتما مشاوره ژنتیک صورت گیرد.زیرا ممکن است ناشنوائی اصلا ژنتیکی نباشد.

  • avatar
    سلیمی
    1403/فروردین/27 08:14:51
    پاسخ

    سلام من ۲۱سال سن دارم کم شنوایی مادرزادی دارم و کم شنوایی ام از نوع حسی عصبی سلول های مویی هست میشه باژن درمانی درمان کرد؟؟ لطفاپاسخ بدید

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/اردیبهشت/01 08:21:06

      باسلام سوال شما قبلا پاسخ داده شده است

  • avatar
    کریم حزباوی
    1403/فروردین/27 11:37:53
    پاسخ

    سلام من مبتلا به بیماری اتاکسی تلانژکتازی ژنتیکی هستم آیا درمانی برای من با ژن درمانی وجود داره یا علائم بیماری رو کاهش بده؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/اردیبهشت/01 08:23:40

      در حال حاضر ژن درمانی در این بیماری به صورت تحقیقاتی بوده و در درمان بیماران مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  • avatar
    Karim
    1403/فروردین/31 21:07:10
    پاسخ

    سلام آیا اتاکسی تلانژکتازی با ژن درمانی درمان میشه؟

    • avatar
      مدیر سایت
      1403/اردیبهشت/01 08:10:29

      در حال حاضر ژن درمانی در این بیماری به صورت تحقیقاتی بوده و در درمان بیماران مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  • avatar
    محمد جواد کریمی
    1403/اردیبهشت/01 12:41:40
    پاسخ

    سلام در کشور ما تاکنون درمان موفقی از طریق ژن درمانی یا همان اصلاح ژن CRISPRبر روی بتاتالاسمی ماژور داشتیم ؟ و مورد دوم اینکه در صد موفقیت روی این پروژه چقدره و درصورت عدم موفقیت چه مشکلاتی برای بیمار پیش خواهد آمد؟

ارسال نظر :