افتتاح اولین مرکز تحقیقاتی ژندرمانی و طب ترمیمی بخش خصوصی در ایران

مرکز تحقیقاتی ژن درمانی طب ترمیمی
در ابتدای این مراسم، جناب آقای دکتر مدبری، مدیرعامل موسسه پزشکی نسل امید با بیان اینکه طرح ژن درمانی و طب ترمیمی به عنوان یکی از اصلیترین اهداف جامعه پزشکی و متخصصان کشور، مد نظر این موسسه نیز قرار گرفته است، افزودند: اجرای این گونه از طرحهای تحقیقاتی و فناورانه، منوط به رعایت چهار رکن اصلی است:
- بررسی و تحلیل ریسکهای مثبت و منفی در ژن درمانی
- قطعیت و عدم قطعیت در اندازهگیری شاخصهای کمی و کیفی
- سودمندی برای ساختار سلامت و بیمار
- اتصال به جامعه جهانی ژندرمانی
دکتر خرم خورشید: امیدواریم دو تا سه سال آینده فرآیندهای تحقیقاتی و علمی این طرح به پایان برسد
در این مراسم که به میزبانی موسسه پزشکی نسل امید برگزار شد جناب آقای دکتر خرمخورشید، معاون محترم تحقیقات و فناوری موسسه پزشکی نسل امید نیز طی سخنانی از افزایش مراکز تحقیقاتی این موسسه به سه مرکز خبر دادند که شامل مرکز تحقیقات اختلالات رشد و تکامل جنین، مرکز تحقیقات پزشکی فردمحور و ژنومتابولومیکس و مرکز تحقیقات ژندرمانی و طب ترمیمی میباشند.
جناب آقای دکتر خرم خورشید ضمن اشاره به رویکرد موسسه پزشکی نسل امید در تحقیقات و فناوری، افزودند: با موافقت و همکاری هیئت امنا و هیئت مدیره این موسسه، پیشنهاد تاسیس مرکز تحقیقاتی ژن درمانی به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ارایه شد و مورد تصویب شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز قرار گرفت.
معاون محترم تحقیقات و فناوری موسسه پزشکی نسل امید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طراحی 6 فاز مطالعاتی ویرایش هدفمند ژن بیماری کمخونی داسی شکل و بتا تالاسمی ماژور به روش CRISPR/Cas9، ابراز امیدواری نمودند که ظرف مدت دو تا سه سال آینده فرآیندهای تحقیقاتی و علمی این طرح به پایان برسد. همچنین ایشان موسسه پزشکی نسل امید را تنها موسسه خصوصی در کشور توصیف نمودند که توانسته به طور همزمان با اخذ مجوزهای لازم، فعالیت سه مرکز تحقیقاتی مهم و کلیدی از جمله ژن درمانی را رقم بزند.
نگاه مسئولین به ژندرمانی باید نگاهی علمی باشد
در بخش دیگری از این مراسم، جناب آقای دکتر ملکزاده ریاست محترم پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تشریح وضعیت ژندرمانی در کشورهای پیشرفته همچون آمریکا، از اختصاص بودجههای کلان در جهان، جهت گسترش این فناوری برای درمان بیماریها خبر دادند به نحوی که در حال حاضر 29500 مطالعه در حوزه ژندرمانی به اتمام و تا سال 2019، 29 داروی ژن درمانی به تایید EDA رسیده است.
سخنرانی دکتر ملک زاده در خصوص ژن درمانی
جناب آقای دکتر ملکزاده، دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نمونههای موفق فازهای تحقیقاتی و درمانی از طریق مطالعات ژنتیک، دستیابی کامل به این فناوری در دوران کنونی را از مهمترین اهداف جامعه پزشکی عنوان نمودند. ایشان با برشمردن اهمیت درمان بیماری از طریق ژنتیک، تاسیس مرکز تحقیقاتی ژن درمانی و طب ترمیمی را در موسسه پزشکی نسل امید بسیار مهم ارزیابی و لازمه به ثمر نشستن این اقدام اثربخش را فعالیت، تحقیق و مطالعه مستمر متخصصان این حوزه بیان نمودند. جناب آقای دکتر ملکزاده در ادامه با اشاره به فعالیت متخصصان ایرانی در مهمترین مراکز علمی ژنتیکی در جهان ابراز امیدواری نمودند با تاسیس این مرکز فرصت خوبی برای بازگشت نخبگان این عرصه به کشور فراهم شود تا از دانش و تبحر آنان در جهت تکمیل و ادامه تحقیقات ژندرمانی و طب ترمیمی استفاده شود.
ایشان فعالیت پزشکی و درمانی ژنتیک در کشور را یک رویکرد کاملا علمی توصیف نمودند که با رایج شدن نگاه غیرعلمی، اختصاص بودجه به این عرصه با مشکلات اساسی مواجه شده است. جناب آقای دکتر ملکزاده ابراز امیدواری نمود مسئولان کشور ضمن تغییر نگاه فعلی، به حمایت همه جانبه از این حرکت مهم و تاثیرگذار در سلامت جامعه بپردازند چراکه با وجود حدود 300 نوع معلولیت شناخته شده، نقش فناوری در درمان بیماریهای ژنتیکی بسیار پررنگ خواهد بود تا بتوانیم بسیاری از این اشخاص را به سوی یک زندگی سالم رهنمون سازیم.
جناب آقای دکتر ملک زاده، با اشاره به اختصاص بودجه کمتر به تحقیقات ژنتیکی در ایران نسبت به کشورهای خاورمیانه مانند امارات، قطر و کویت، عربستان سعودی و ترکیه، ضرورت تخصیص بودجه و امکانات بیشتر برای مطالعات تحقیقاتی و بررسی فراوانی ژنوم انسانی در ایران را نیز مورد تاکید قرار دادند.
این مراسم با حضور جناب آقای دکتر حمیدرضا خانکه ریاست محترم دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، جناب آقای دکتر مهرداد فرخی معاونت محترم توسعه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، جناب آقای دکتر مهدی شادنوش مدیریت محترم مرکز پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، جناب آقای دکتر اصغر عبادیفر رییس محترم مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ، جناب آقای دکتر امین شاهرخی مدیر کل محترم سازمان بهزیستی استان تهران، جناب آقای دکتر مهدی خانکه قائم مقام محترم سازمان بهزیستی استان تهران، جناب آقای دکتر ناصر احمدبیگی ریاست محترم مرکز تحقیقات ژن درمانی پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، جناب آقای دکتر سینا مظفری عضو محترم هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، جناب آقای دکتر علی علیزاده مشاور معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و همچنین اساتید ارجمند جناب آقای دکتر سید فرشاد حسینی شیرازی، جناب آقای دکتر محمود جدی طهرانی، سرکار خانم دکتر آزیتا آذرکیوان، جناب آقای دکتر مسعود سلیمانی و جناب آقاب دکتر فرزاد کبارفرد برگزار شد.
نظرات :
-
پسوزیاریس ژن درمانی میشه اگه میشه هزینش چقدره
-
مدیر سایت
1403/اسفند/08 08:26:08با سلام خیر، تاکنون در چنین مواردی ژن درمانی یا سلول درمانی انجام نشده است.
-
-
عاطفه پاکپور
1403/اسفند/09 19:39:14سلام وقت بخیر بیماری خودایمنی که منجر به کم کاری تیروئید هاشیموتو و پیسی شده آیا با ژن درمانی،درمان میشه؟ اگه خیر خواهشا،لطفا،راهی براش پیدا کنید،بیماران خودایمنی خیلی اذیتن،خدا بهتون توفیق روزافزون بده
-
مدیر سایت
1403/اسفند/11 07:30:25با سلام در حال حاضر خیر.
-
-
سلام. بتا تالاسمی با ژن درمانی درمان میشه؟؟
-
مدیر سایت
1403/اسفند/19 07:57:44با سلام سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در 17 آگوست 2022 اولین ژن درمانی بتا تالاسمی به نان Zyneglo را تایید کرد. این درمان یک نوع ژن درمانی مبتنی بر سلول است که به صورت تک دوز تجویز می شود. دو دوز Zyneglo یک درمان سارشی است و از سلولهای بنیادی مغز استخوان خود بیمار استفاده می شود و تغییراتی داده می شود تا بتوانند بتا گلوبین نرمال تولید کنند. اثربخشی این درمان در 41 بیمار مطالعه شده 89% بوده است و اراد تحت درمان به مدت 12 ماه نیاز به تزریق خون نداشته اند. یادآوری می شود این درمان علا در ایران قابل دسترسی نمی باشد.
-
-
سلام ببخشید بیماری لنفوم هوچکین که به شیمی درمانی و ایمونوتراپی و پیوند اتالوگ جواب نداده به ژن درمانی جواب میده؟ایل درحال حاضر درکشور برای درمان بیمارم به روش کارتی سل میشه کاری کرد؟و هزینه هاش چقدر میشه ?
-
مدیر سایت
1403/اسفند/19 07:47:51با سلام لطا با پزشک فوق تخصص هماتولوژی و اونکولوژی خود در این مشاوره نمایید.
-
-
زینب سادات پرهیزکار
1403/اسفند/14 19:20:24با سلام و احترام عصب چشم من ضعیف شده برای همین دید خوبی ندارم. دکتر سیده مریم حسینی متخصص شبکیه گفتن یکی از راه های درمان چشم من ژن تراپی است.... امکانش هست من آزمایش های پزشکی از چشمم خدمت شما برای مطالعه و درمان ارائه بدم؟؟؟؟
-
مدیر سایت
1403/اسفند/19 08:46:11در این مرکز ژن درمانی برای درمان بیماری های ژنتیک انجام نمی شود.ولی اگر نیاز به انجام آزمایش تشخیص ژنتیک داشته باشید با گرفتن نامه از متخصص شبکیه خود و ذکر تشخیص بیماری در خدمت شما هستیم.
-
-
نرگس حاضرنظام
1403/اسفند/15 03:20:57سلام وقت بخیر پسرم ۲۸ ماهه هست مبتلا به بیماری ژنتیکی STAHP . آیا دارو یا درمان یا ژن درمانی در ایران یا کشور دیگه ای برایش وجود دارد؟ اگر وجود دارد کامل توضیح بدید.
-
مدیر سایت
1403/اسفند/19 08:41:51با سلام این بیماری با دارو و ... قابل درمان نمی باشد ولی فرزند شما می بایست تحت نظر یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان باشد تا بادرمان های نگهدارنده در کنترل علائم بیماری به شما کمک کنند.اگز آزمایش تشخیص ژنتیک وجود جهش بیماری زا را در این ژن در رزند شما مشخص کرده است باید برای پیشگیری از تکرار بیماری در بارداری های بعدی قبل از اقدام به بارداری به مشاوره ژنتیک مراجعه نمایید.
-
-
سلما حسینی
1403/اسفند/20 03:00:42سلام وقت بخیر آیا ژن درمانی برای شبیکیه چشم در ایران هم انجام میشه ..ضایعه شبکیه همراه با تولد بوده.
-
مدیر سایت
1403/اسفند/20 08:02:16باسلام در حال حاضر خیر.
-
-
سلام فرزند من ۶ ساله است و جهش در ژن Atp6voc دارد و تشنج با دارو کنترل نمیشود ژن درمانی میتواند کمکش کند
-
مدیر سایت
1404/فروردین/25 12:08:07با سلام در حال حاضر خیر .
-
-
سلام جابجایی کرومزومی یا جهش کروموزوم درفرد ناقل قابل درمان است یا خیر ؟
-
مدیر سایت
1404/فروردین/25 12:04:54با سلام متاسفانه در حال حاضر این امکان وجود ندارد. فرد ناقل یک جابجایی کروموزومی متعادل علائمی از بیماری ندارد و فردی سالم از نظر بالینی است ولی می تواند فرزندان مبتلا و یا سقط های مکرر در بارداری داشته باشد. اما، با انجام آزمایش ژنتیک و استفاده از روشهای تشخیص پیش از لانه گزینی می توان از بروز بیماری در فرزندان پیشگیری نمود.جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر در این خصوص توصیه می شود با یک متخصص ژنتیک مشورت نمایید.
-
-
سلام دخترم مبتلا به بیماری نقص ایمنی بدو تولد بوده از نوع stat 3 متاسفانه یک سال هست متوجه شدیم و درحال حاضر تزریق ivig. ماهانه دارند هم اکنون گویا با پیوند مغز استخوان درمان دارد ولی خیلی سخت و پرهزینه می باشد آیا با ژن درمانی این بیماری درمان دارد؟
-
مدیر سایت
1404/فروردین/25 11:59:20با سلام در حال حاضر این امکان وجود ندارد و متاسفانه دارو های مورد تایید FDA نیز بسیار پر هزینه می باشند.ضمنا توصیه می شود برای پیشگیری از تکرار این بیماری در فرزندان بعدی حتما با مشاور ژنتیک مشورت نمایید.
-
-
زینب جهانی
1404/فروردین/23 00:28:37سلام پسر من بیماری به نام متابولیک از نوع شربت افرا دارد ایا ژن درمانی در ایران یا خارج از کشور برای این بیماری جواب میدهد؟؟؟
-
مدیر سایت
1404/فروردین/25 11:55:13باسلام ژن درمانی برای بیماری شربت ارا در کشور های خارجی در از تحقیقاتی است و نه در ایران و نه هیچ کشور دیگری به فاز بالینی نرسیده است. لطا، در خصوص درمان ورژیم غذایی رزند خود با پزشک فوق تخصص متابولیک اطال و متخصص تغذیه مشورت نمایید،همچنین جهت پیشگیری از بروز بیماری در فرزندان بعدی خود با مشاوره ژنتیک مشورت نمایید. شما جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت متخصصین با همکاران ما با شماره تلفن های 2- 88201760 داخلی یک تماس حاصل فرمایید.
-
سید مجتبی رسول زاده
1403/اسفند/07 16:26:41